Filter cursussen

Filter Toepassen

EHBO met natuurlijke middelen (Herfst & Winter)

 • CODE
  MMB18007
 • DOCENT
  Esra Tjemkes
 • BIJEENKOMSTEN LESSEN
  2
 • TIJD
  dinsdagavond 19.00-21.30 uur
 • DATA
  06-11-2018
 • KOSTEN
  € 60,- (inclusief cursusmateriaal)
 • LOCATIE
  Wijkvoorziening Prismare, Roomweg 167d Enschede
 • CURSUSDUUR
  2 avonden, data 6/11 en 13/11 2018

Gedurende de herfst en winter wordt ons immuunsysteem op de proef gesteld. Keelpijn, hoest en koorts liggen op de loer… Griep en verkoudheden doen de ronde. Het is ieder jaar opnieuw de uitdaging om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en je weerstand op pijl te houden.

Ondanks alle goede voorzorgen kan de besmettingsdruk te hoog zijn en loop je een virus of bacterie op. Plots voel je je ziek en kan je een tijd uit de running zijn. Dan wil je wel iets in huis hebben om de genezing te bespoedigen. Bij kinderen kan de ziekte zich heel snel ontwikkelen, dan wil je een pasklare oplossing hebben die snel verlichting geeft en een antibiotica kuur kan voorkomen. Met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes kan je veel bereiken. Veel natuurlijke EHBO-middelen helpen je om echt op te knappen en het immuunsysteem tegelijk te versterken, zodat je niet direct weer in het ziekenbed komt te liggen.

Tijdens deze workshop ga je je eigen EHBO-doosje vullen met natuurlijke middelen. Middelen die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een griepje of verkoudheid hebt gekregen, zoals bijvoorbeeld een hoestsiroop. Daarnaast biedt Esra Tjemkes (natuurgeneeskundige) veel inzichten in hoe je deze en nog andere natuurlijke hulpmiddelen kunt samenstellen en toepassen. Zo krijg je direct ervaring in de snelle, effectieve en natuurlijke toepassingen bij herfst en winterkwaaltjes. Ook zal ze je wijzen op de signalen wanneer je toch echt naar een huisarts of ziekenhuis moet.

Door de kleinschalige opzet van de workshop is er volop ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Programma

Deel 1:
Hoest
Verkoudheden

Deel 2:
Koorts
Spijsverteringsklachten
Winterhanden & -voeten