Filter cursussen

Filter Toepassen

Turkse Keuken - kookcursus

  • CODE
    MMA19002
  • DOCENT
    Gulseren Altinkaya
  • BIJEENKOMSTEN LESSEN
    4
  • TIJD
    woensdagavond 19.00-21.30 uur
  • DATA
    30-01-2019
  • KOSTEN
    € 100,- (incl. ingrediënten)
  • LOCATIE
    De Roef, Past. Geertmanstraat Enschede
  • CURSUSDUUR
    4 avonden, data: 30/1, 6/2, 13/2, 27/2 2019

De Turkse keuken is zeer uitgebreid. Er is voor iedereen wat wils: vegetarische schotels en licht verteerbare slaatjes, uitgebreide vleesgerechten en niet te vergeten lekkere desserts.

Vaak wordt een “nat gerecht” (stoofschotel met of zonder vlees) gegeten samen met een “droog gerecht” (zoals pasta, rijst, bulgur of andere graansoorten) en een vers slaatje of tursu (ingemaakte groenten) of cacik (yoghurt met komkommer en kruiden) of hosaf (ingemaakt fruit) en brood (met soms gewone yoghurt erbij). Hier zijn ook vele variaties op zoals de vleesgerechten (kebab), gefrituurde groenten en börek die de maaltijd vervangen of aanvullen. In de zomer wordt soms ook wel een koude maaltijd gegeten bestaande uit watermeloen of druiven met fetakaas of soms allerlei rauwkost met kaas en olijven.

In deze cursus leert u enkele voor-, hoofd- en nagerechten maken.